case-studier

Kulturungdom

oppdrag

KulturUngdom er en ideell organisasjon som støtter, synliggjør og utvikler initiativer rundt egen oppretting, prosjekter og arrangementer av og med unge mellom 13-30 år i Västra Götaland. De distribuerer også kulturell støtte fra Västra Götaland-regionen kalt K-penger. Vi fikk i oppdrag å modernisere deres nettbaserte applikasjonssystem og også lage en ny moderne layout for nettstedet deres som samler nyheter, prosjekter og hendelser i regionen. Tidligere hadde applikasjonssystemet vært atskilt fra nettstedet, men vi bestemte oss tidlig i prosessen for at det skulle bygges inn i den samme plattformen (Joomla) som nettstedet, slik at alt kunne styres fra Joomlas administrator.

tjenester

  • Ideelt foreningssted
  • Poppig Design
  • søknad System
  • Optimalisert server

Så vi bygde stedet

Vi startet med å bygge det nye applikasjonssystemet med et avansert skjema fordelt på flere forskjellige seksjoner. I Joomlas administrator kan administratorene deres deretter se og administrere applikasjonene og gi eller avslå støtten. Videre var det også behov for en rapporteringsdel som vil bli sendt ut etter at prosjektet er fullført. Arrangøren vil da motta en lenke til et nytt skjema, som deretter blir lagret på deres søknad. Etter at administratorer har sett på dette, kan de publisere de offentlige delene av rapporten og prosjektet på nettstedet med et tastetrykk. Flere funksjoner er en statistikksamling for å holde oversikt over distribuerte penger og at innloggede arrangører kan se sammenstillingen av sine egne prosjekter i frontend.

Vi utviklet nettstedet i den samme joomla-installasjonen og ga den en helt ny layout og design ved hjelp av deres grafiske profil. Nettstedet ville være enkelt, moderne og samle artikler fra forskjellige forfattere i forskjellige kategorier og med forskjellige tagger. Vi utvidet også Joomlas bloggvisninger slik at både tagger og forfattere kunne ha samme funksjonalitet som kategorier.

teknologier

CentOS Linux

Optimalisert Ubuntu-basert webserver

CentOS er en Linux-distribusjon som gir en gratis, samfunnsstøttet databehandlingsplattform som er funksjonell kompatibel med sin oppstrøms kilde, Red Hat Enterprise Linux.

I utgangspunktet CentOS / Nginx webserver

For å kjøre dette prosjektet installerte vi i utgangspunktet en webserver på CentOS - som er vårt favoritt OS! I stedet for Apache kjører vi her Nginx som er litt bedre når det er mye trafikk og besøkende. PHP 7.3 og den nyeste MariaDB-databasen gir et stabilt og pålitelig fundament.

Selvfølgelig har serveren en sikkerhetskopi til våre backup-servere, slik at ingen informasjon kan gå tapt.

Resultat

Nettstedet ble lansert i august 2019 og K-penger ble tatt i bruk etter sommerpausen i september samme år. Nettstedet fokuserer på et mobilvennlig oppsett slik at målgruppen kan lese nyheter og også søke direkte fra telefonen sin.

KulturUngdom.se nye nettsted

Joomlaproffs.se er ikke tilknyttet eller godkjent av Joomla Project eller Open Source Matters. Joomla navn og logo brukes under en begrenset lisens gitt av Open Source Matters varemerke holderen i USA og andre land.

© Copyright 2011 - 2020 - W & N Media AB