Joomla 4.o

Next Generation Web Tools.

Joomla 4.0

Joomla 4

Joomla 1.0 kom fra Mambo prosjektet 2005 og siden da har utviklingen utviklet seg jevnt. Joomlas styrke har alltid vært at de er raske til å omfavne moderne kode som Bootstrap og Javascripts bibliotek. Dette har også medført at Joomla krever mer moderne servere og php-versjoner for å fungere godt. Andre CMS, som for eksempel Wordpress, har i stedet fortsatt å gi støtte til utgående versjoner av f.eks. PHP (som 5.3), noe som medførte at de ikke måtte følge nye teknologiske forbedringer.

Joomla 4.0 fortsetter på dette sporet og velger å bare støtte PHP 7.0 +. PHP 7-serien er en veldig stor oppdatering til PHP (som fortsatt er hjertet av alle CMS-verktøy) og gir betydelige forbedringer i sikkerhet, optimalisering / hastighet og generelle nye programmeringsprinsipper som gjør livet enklere og mer effektivt for utvikleren. Ved å følge moderne teknologi på denne måten, kan alle deler av Joomla videreutvikles i raskere tempo.

Noen av de store forbedringene i Joomla 4.0 er:

  • Nytt design av administrasjonsgrensesnittet med ny Bootstrap 4
  • Neste versjon av Joomla Framework: versjon 2 (kjernen til Joomla som kan brukes, for eksempel for app-utvikling).
  • Ny moderne "Event Dispatcher"
  • REST API
  • JQuery anses forkastet og vil ikke være en del av Joomla kjerne lenger.
  • Ny mediebehandling med muligheten til å redigere bilder.

Joomla 4.0 setter en ny standard, ikke bare for seg selv, men for hele CMS-markedet

Bilder av Joomla 4 ny backend:

En av de gode nyhetene med Joomla 4 er dets nye administrasjonsgrensesnitt basert på Vanilla-JS og Bootstrap 4.0. Et meget moderne rammeverk som setter standarden på hvor hyggelige, nyttige og moderne nettverktøy skal bygges opp.


Joomlaproffs.se er ikke tilknyttet eller godkjent av Joomla Project eller Open Source Matters. Joomla navn og logo brukes under en begrenset lisens gitt av Open Source Matters varemerke holderen i USA og andre land.

© Copyright 2011 - 2020 - W & N Media AB